Ernströmsgruppen förvärvar Chemiclean
Chemiclean AB

Ernströmsgruppen förvärvar Chemiclean

Ernströmgruppen växer som aktör inom energibesparing och energieffektivisering genom förvärv av Chemiclean AB.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Chemiclean har sedan starten fokuserat på energieffektivisering och utvecklat en rad unika framgångsrika produkter och tjänster inom området. Idag erbjuds marknadens mest effektiva rekonditioneringskoncept för värmeväxlare och energibärande vätskesystem inom fastighet, industri och process. Konceptet avser en totallösning för att kunna optimera system genom deras egenutvecklade metod den s.k. Chemiclean-metoden®. Bolaget som startades 1997 och omsätter drygt 30 MSEK kommer drivas vidare av grundaren Branko Kuljic som ett självständigt bolag inom Flow Technology.

Förvärvet av Chemiclean förstärker Ernströmgruppens affär inom Flow Technology och är ett viktigt led i vårt byggande av ett industriellt, självständigt affärsområde. ”Genom förvärvet kompletterar vi vårt erbjudande och vi täcker med förvärvet nu även in växande framtidsområden inom energieffektivisering och klimatomställning” kommenterar affärsområdeschef Fredrik Ståhl förvärvet.

”Med Ernströmgruppen som ny ägare säkerställer vi inte bara Chemicleans framtid, vi har även fått en stabil och långsiktig ägare som delar våra grundvärderingar inom företagande, hållbarhet och miljö. Vi ser fram emot att tillsammans med Ernströmgruppen, dess samlade erfarenhet och kompetens utveckla Chemiclean till nästa nivå” säger Chemicleans grundare och VD Branko Kuljic.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top