Sg Armaturen AB

SG Armaturen AB

Om oss

SG Armaturen är en familjeägd koncern med huvudkontor i Lillesand och verksamhet i en mängd olika länder. Vi levererar kvalitetsbelysning och tillhörande utrustning med smart design till konkurrenskraftiga priser. https://youtu.be/LSOY_CShoyg

SG Armaturen grundades 1990 av affärsmannen Sven Gunvaldsen. Han sålde lampor, men bestämde sig för att satsa på egen tillverkning av belysning. Gunvaldsen sålde lampbutiken och startade det som skulle bli ett norskt industriäventyr.

Till en början hade företaget en anställd och sålde en produkt. SG Armaturen har sedan dess utvecklats till en av Nordens största belysningstillverkare med närmare 700 anställda i koncernen. Innovation och tillväxt finns i SG Armaturens DNA. Företaget har idag 22 000 kvadratmeter kontors- och lageryta i Lillesand och försäljningsavdelningar i Sverige, Danmark, Finland, Benelux, Frankrike, Tyskland, Österrike och Storbritannien. SG Armaturen äger två fabriker – en i Odense, Danmark och en i Dongguan, Kina.

Passion för belysning, stolthet över det vi levererar och en känsla av ansvar gentemot våra kunder driver oss framåt.

SG Armaturen har specialiserat sig på leverans av kvalitetsbelysning och tillhörande utrustning för bostäder och kommersiella byggnader. Våra kunder är grossister och återförsäljare i Norden och Europa. Produkterna har en modern nordisk design med god funktionalitet och lång hållbarhet. Kravet på enkel montering är oundvikligt. De utvecklas av skickliga ingenjörer och industridesigners på våra designavdelningar i Lillesand och Odense.

SG Armaturens produkter har minst fem års garanti mot tillverkningsfel. Våra utomhusarmaturer har 10 års korrosionsgaranti. Garantin gäller från den dokumenterade monteringstidpunkten vid montering av auktoriserad montör enligt vår bruksanvisning. Vi tar reklamationer på största allvar.

Testcenter https://youtu.be/aqwUnK4gSGY

Alla våra armaturer testas och kontrolleras i våra egna testanläggningar i Odense. Produkterna genomgår strikt kvalitetskontroll och uppfyller alla tillämpliga europeiska standarder och säkerhetsföreskrifter.

Samhällsansvar

SG Armaturen vill bidra till ett samhälle som tar människor och miljö på allvar. Vi har en inkluderande företagskultur, investerar i humanitära projekt på flera platser runt om i världen och strävar efter att tillverka och distribuera våra produkter på ett så hållbart sätt som möjligt.

Vi är redo att hjälpa till

Passion för belysning, stolthet över det vi levererar och en känsla av ansvar gentemot våra kunder driver oss framåt…

Nyheter

DEN GRÖNA OMSTÄLLNINGEN

DEN GRÖNA OMSTÄLLNINGEN

I omställningen från gamla konventionella ljuskällor till en ny energieffektiv anläggning är det många aspekter att tänka på! Förutom ett komplett produktsortiment så erbjuder vi teknisk rådgivning!

Läs mera »

Jobbannonser

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top