AB Svensk Värme
AB Svensk Värme

AB Svensk Värme

Om oss

Svensk Värme är ett teknik- och kompetensföretag med ett brett sortiment av produkter och tjänster inom energilösningar för både fastighet och industri. Med mångårig erfarenhet och tekniskt kunnande, så ser vi med ett helhetstänk till hela anläggningens behov och tar fram lämpliga åtgärder för att just ert system ska ha en så optimerad energiförbrukning som möjligt.

Väldigt många energisystem har idag brister i funktion och är i obalans – till exempel ojämn värmefördelning i fastigheten, hög förbrukning med minskad effekt, eller ett över lag dåligt injusterat system.

Under vår egenutvecklade arbetsmetod, ”CTN-Konceptet”, åtgärdar vi dessa problem och tar fram lösningar för att förhindra dessa problem i framtiden – allt för att ert system ska ha en problemfri drift, i funktion & balans! När era värme- och kylsystem är i balans minskar energiåtgången och på så vis blir miljöbelastningen mindre. Den minskade förbrukningen samt en bättre inomhusmiljö gör dessutom att ni sparar pengar på både kort och lång sikt!

Så vad kan vi göra för just er??
Vi kan leverera högkvalitativa produkter för optimering och energibesparing inom processindustrier samt värme- och kylsystem.

• Våra egentillverkade CTN-produkter inom filtrering och CIP-rengöring
• Avgasning och Tryckhållningsprodukter från vår agentur, Barnova Sverige
• Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Törnlinds VVS AB
• Återförsäljning/distribution av hela Alfa Laval Nordics sortiment inom energi

Vilket innebär att vi också dimensionerar och upprättar beskrivningar för konsulter i projekteringsskedet!

På service-sidan så arbetar vi utefter vår egen arbetsmetod, CTN-konceptet. Vi utför bland annat mediaanalyser för att kunna mäta föroreningar i systemet, och spolning utav energisystem för att ta bort dessa föroreningar ur systemet, utbyte av systemmedia etc. Vi utför service och rekonditionering på samtliga fabrikat av värmeväxlare (all-brand), sedan 2008 är vi även en auktoriserad servicepartner till Alfa Laval Nordic. Värmeväxlare rengörs antingen mekaniskt, genom att plocka isär och rengöra platta för platta – eller kemiskt genom rundpumpning av kemikalier genom ett CIP-aggregat.
Svensk Värme tillhandahåller även utbildning och driftgenomgångar för driftpersonal.

Nyheter

Jobbannonser

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top