“Vårt uppdrag är att möjliggöra den gröna omställningen för fastighetsägare…”

SBP – Sustainable Business Partner levererar grön teknik som solenergi, elbilsladdning och annan grön teknik. I mars ställer de ut hos oss på FastighetsMässan!

Berätta kort om SBP, vad gör ni?
SBP är helhetsleverantör inom greentech till företag, vilket innefattar solenergi, energilagring, elbilsladdning och annan grön teknik. Vårt uppdrag är att möjliggöra den gröna omställningen för fastighetsägare över hela landet genom skräddarsydda systemlösningar baserat på varje enskild verksamhets unika behov och förutsättningar.

Hur är ni med och bidrar till fastighetsbranschens utveckling?
Genom våra erbjudanden, i synnerhet vår paketering ”Solar-As-A-Service”, vill vi bidra till att företag ska lyckas ställa om till grön energi och kunna bidra till samhället genom att avlasta det svenska elnätet. För att skapa värde för fastighetsbranschen ser vi till att vara i framkant i vår teknikportfölj, vara märkesoberoende och ge möjlighet för våra kunder att få ut det mesta ur såväl solenergi som ekonomin genom energioptimering och styrning i vårt IT-system Chargeflow.

Vilka utmaningar står branschen inför de kommande åren?
Det är ingen hemlighet att vår bransch är under hög belastning idag i och med det markant ökade intresset i kombination med störningar i leveranskedjan. Däremot är det en aspekt i just att teknikutvecklingen i vår bransch avancerar oerhört fort fram och det jobbar vi alltid på att följa för att våra kunder får den senaste tekniken både idag och imorgon.

Vad kan man förvänta sig av ert deltagande på FastighetsMässan 2023?
Vi ser väldigt mycket fram emot att få visa upp Chargeflow; vår IT-plattform som mäter, styr och debiterar, vilket skänker full kontroll av solenergi, elbilsladdning och energilagring i ett helhetskoncept. Dessutom vill vi ge besökarna på Fastighetsmässan möjlighet att få ta reda på vilka möjligheter de har för grön energi till just deras fastighet. Solceller har varit hett eftertraktat på senaste tiden till följd av de skenande elpriserna, men det har även väckt nyfikenheten inom både elbilsladdning och energilagring, där bland annat frekvensregleringen blivit alltmer attraktivt. Som helhetsleverantör inom greentech har vi möjlighet att ta reda på hur detta kan bli en verklighet för de som kommer och besöker oss i monter R12.

SBP träffar ni på FastighetsMässan den 15-16 mars på Kistamässan! De ställer ut i monter R:12. Läs mer om deras produkt Chargeflow här.

Scroll to Top