Jens Björk, VD och medgrundare på Planima

“En no-brainer för fastighetsbolag, förvaltare och konsulter som vill ta underhållet till nästa nivå!”

Planima har länge varit partner till FastighetsMässans “Proptech-allé”, ett område där spännande proptech-företag får visa upp sina innovativa lösningar. Nu tar Planima själva steget in i mässhallen. Vi tog oss ett snack med Planimas VD och medgrundare Jens Björk.

Berätta om Planima och vad ni sysslar med
Planima är ett planeringsverktyg som hjälper fastighetsägare och förvaltningsbolag spara tid och pengar i sitt underhållsarbete. Vi gör det genom att skapa överblick på fastigheternas status och framtida behov samt automatisera stora delar av arbetet så det blir mer tidseffektivt och träffsäkert.

Ni är partner till vår Proptech-allé men väljer nu att ta steget in på mässgolvet. Hur kommer det sig?
Vi jobbar väldigt fokuserat med vår marknadsföring och har helt enkelt satsat mest digitalt tidigare. Nu växer vi väldigt fort och ser en stor nytta i att komplettera med andra kanaler och så blev Fastighetsmässan ett självklart alternativ eftersom många av våra kunder och samarbetspartners finns där.

Vad kan man ta del av i er monter?
Den som vill jobba enklare, effektivare och mer lönsamt med underhåll ska definitivt kika förbi för att se hur vi kan effektivisera och automatisera arbetet. Vi har en unik och ledande lösning som används på över 7 000 fastigheter och som dessutom går väldigt fort att komma igång med. En no-brainer för fastighetsbolag, förvaltare och konsulter som vill ta underhållet till nästa nivå!

Vilken betydelse har proptech-vågen för fastighetsbranschen?
Från vårt perspektiv har det bidragit till två viktiga saker hos fastighetsbolagen: (1) en större vilja att testa nya lösningar och (2) en insikt i att “ett system för allt” inte är en önskvärd eller ens möjlig väg framåt. Dessa två förändringar har i sin tur lett till att vi och en mängd andra innovativa bolag kan börja skapa väldigt stora värden för fastighetsbolagen.

Vad ser ni fram emot mest med FastighetsMässan i Stockholm 2023?
Vi ser fram emot att träffa potentiella kunder och hänga med likasinnade proptech-bolag i Proptech-allén!

Vi hälsar Planima varmt välkomna till FastighetsMässan! Ni hittar Planima i monter N:07A den 15-16 mars 2023.

Scroll to Top