Heidi Wik Tessin fasad

Tessin går i bräschen för att digitalisera fastighetsbranschen

Hej Heidi! Berätta gärna lite om dig själv och om Tessin som företag.
Jag tillträdde VD-rollen på Tessin i samband med vår notering på Nasdaq First North tidigare i år. Innan dess var jag chef för bankverksamheten på FOREX och har totalt 15 års erfarenhet inom banksektorn. Jag fick mersmak för fintech när jag var med och lanserade spar-appen Dreams under min tid på Ålandsbanken, så Tessin var ett solklart val för mig.

Tessin är ett snabbväxande fintechbolag som befinner sig mitt i en spännande tillväxtfas. Under 2014 lanserades Tessins digitala plattform för att koppla ihop fastighetsutvecklare som söker kapital med privata och institutionella investerare. Sedan dess har vi förmedlat mer än 3,5 miljarder till fler än 300 svenska och finska fastighetsprojekt. Just nu ligger fokus på att bredda kärnaffären med nya investerings- och finansieringsprodukter. Vi lanserade nyligen Tessin Properties där man som privat investerare kommer kunna direktäga fastigheter tillsammans med andra investerare. Utöver Properties har vi lanserat en finansieringslösning som medger utlåning upp till 150 miljoner kronor.

Hur ser ni på vikten av att fortsätta digitaliseringen i fastighetsbranschen?
Digitalisering ligger i Tessins DNA och jag ser oss i allra högsta grad som en ledande innovativ aktör av fastighetsbranschens digitaliseringsresa, framför allt då inom fastighetsfinansiering. Tidigare var alternativen väldigt begränsade och bolag var i princip beroende av en god bankkontakt för att få finansiering. Genom att samla fastighetsinvesterare på vår digitala plattform förverkligar Tessin hundratals fastighetsaffärer som annars inte hade blivit av, vilket jag ser som ett kvitto på att det sker ett skifte i branschen. Vi följer med spänning alla framsteg som görs inom andra delar av fastighetsbranschen!

Ni kommer göra er podd Fastighetsprofilerna live på mässan, berätta om den.
Första avsnittet av Fastighetsprofilerna släpptes för nästan exakt tre år sedan och podden har sedan dess utvecklats till Sveriges ledande podd för fastighetsbranschen. Den allra första gästen var Erik Selin och sedan dess har vi släppt över 70 avsnitt med ledande personer från fastighetsbranschens alla hörn, allt ifrån entreprenörer till politiker och nischade experter. I dagens samhälle är det inte lätt att höras genom bruset och för oss handlar det om att lyfta det fantastiska arbete som görs inom olika delar av branschen, vilket vi gör vi genom att blanda namnkunniga profiler med experter inom andra viktiga ämnen som till exempel feministisk stadsplanering och solenergi. Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften att förvalta podcasten och tacksamma över alla fantastiska gäster som delat med sig av sin kunskap genom åren!

Vad kan man förvänta sig av ett besök i er monter?
I vår monter kommer vi att vara tillgängliga för att berätta allt om digital fasighetsfinansiering och hur du kan erhålla finansiering via Tessins digitala plattform. Vi erbjuder finansieringslösningar upp till 150 miljoner kronor och är alltid öppna för att diskutera nya projekt.

Vi kommer även att spela in avsnitt till Fastighetsprofilernas podcast live i ett poddbås – så om du är intresserad av att höra mer om exempelvis hur Atrium Ljungbergs VD Annica Ånäs tänker kring hållbar stadsutveckling eller om hur Lennart Weiss på Veidekke resonerar kring byggfusk är du mer än välkommen att besöka oss.

Till sist, en hälsning till mässans alla besökare. Ordet är fritt.
Jag ser fram emot många nya spännande möten och samtal under mässan och vill passa på att slå ett slag för mitt seminarium på torsdag klockan 10:15 där jag kommer att diskutera framtidens fastighetsfinansiering tillsammans med ett av fastighetsutvecklingsbolagen vi finansierar. Hoppas att vi ses där!

Välkomen till FastighetsMässan, Tessin! Ni träffar dem i monter R:03 och på vår två scener.

Se hela Tessins utställarprofil här.

Scroll to Top