ulrika von wachenfeldt

Ulrika von Wachenfeldt – ny talare på mässan

Den 24 november kommer Ulrika von Wachenfeldt tala på Fastighetsmässan. Hon kommer berätta om Wästbyggs och Lansas gemensamma bostadsprojekt Lagerkransen i Brunnshög, Lund

Vem är du? Vad är din relation till FastighetsMässan?
Jag jobbar som Projektchef på Lansa Fastigheter. Lansa utvecklar, förvärvar, äger och förvaltar bostadsfastigheter runt om i Sverige.
Jag ska vara talare på Fastighetsmässan och berätta om Wästbyggs och Lansas gemensamma bostadsprojekt Lagerkransen i Brunnshög, Lund. Här bygger vi nu ett flerbostadshus med trästomme, som ska certifieras med Miljöbyggnad Guld. Såvitt vi vet är Lagerkransen det första flerbostadshuset som byggs i trä och certifieras med högsta valören inom Miljöbyggnad.

Utifrån din yrkesroll, vilka förändringar till följd av pandemin tror du kommer att ha störst påverkan på din bransch?
Jag tror att vi alla har tvingats tänka till och reflektera över våra vanor under pandemin. Jag hoppas och tror att fler och fler medvetet kommer att välja att bo i hållbara bostadsområden, med låg klimatpåverkan.
Jag tror att fler kommer att arbeta helt eller delvis hemifrån, tack vare den ökade möjligheten att ses digitalt. Utformningen av bostaden kommer att vara än viktigare – du vill ha plats för hemarbete samt egen balkong eller uteplats . Då du vistas mer hemma tror vi även att kraven på närområdet kommer att öka. T ex vill du ha nära till service, kommunikationer och grönområden. Om du gör dig av med bilen kan det också vara viktigt att ha en elbilspool i bostadsområdet.

Utifrån din yrkesroll, vilka utvecklingar ser du komma i Fastighetsbranschen under de närmsta åren?
Utveckling inom områdena hållbarhet och digitalisering kommer fortsatt att vara stor i branschen.

Varför ska man besöka FastighetsMässan i Stockholm november 2021?
Fastighetsmässan är en viktig mötesplats för oss i fastighetsbranschen. Här ser jag stora möjligheter att få ett kunskapslyft och en överblick kring vilka tjänster och produkter som finns på marknaden.

Varmt välkommen till Fastighetsmässan!

Scroll to Top